مواد غذایی غنی از ید که باید در رژیم غذایی گنجانده شود

 

کمبود ید در بدن یکی از مشکلات رایجی است که در بیشتر افراد دیده می شود. ماده معدنی ید یک ماده ضروری برای عملکرد صحیح بدن محسوب می شود.این ماده برای کارکرد صحیح غده تیروئید از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

 

علل کمبود ید در بدن

– نمکی که برای پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد می تواند محتوای ید پایینی داشته باشید

–  استفاده از سایر نمک ها همچون نمک دریایی که ید اندکی دارند

– مصرف سبزیجات بیشتر نسبت به گوشت. غذاهای حاصل از مواد گیاهی محتوای ید اندکی نسبت به غذاهای حیوانی دارند.

 

نشانه ها و علائم کمبود ید در بدن

– گواتر. شرایطی است که در آن غده تیروئید بزرگ تر می شود.
– افسردگی و اضطراب
– عملکرد نادرست غده تیروئید در جنین که می تواند به آسیب مغزی منجر شود
– اوتیسم
– عملکرد نادرست مغز
– متابولیسم نادرست، یبوست یا افزایش وزن
– احساس سرما
– عدم تعادل عاطفی و کمبود تمایل به روابط جنسی
– حساس به لمس بودن سینه

 

مواد غذایی غنی از ید

توجه داشته باشید که سطح ید در هر ماده غذایی می تواند متفاوت باشد. در ادامه سعی می کنیم برخی از بهترین مواد غذایی غنی از ید را با هم مرور کنیم.

نمک یددار:

یک گرم از نمک یددار می تواند 77میکروگرم ید وارد بدن کند. پس این نمک را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

سبزیجات و غذاهای دریایی:

سبزیجات دریایی منبع غنی از ید است.

تخم مرغ آب پز:

هر تخم مرغ در برگیرنده پروتئین و ید است. یک تخم مرغ به تنهایی حدود 12 میکروگرم ید خواهد داشت. یکی از ساده ترین روش ها برای اضافه کردن ید به رژیم غذایی استفاده از زرده تخم مرغ است.

ماهی:

ماعی منبع خوبی از ید است. سه اونس از ماهی می تواند حدود 99 میکروگرم ید و 6 اونس از آن می تواند حدود 34 میکروگرم ید وارد بدن کند.

میگو:

میگو نیز یکی از موادی است که ید فراوانی در خود دارد. سه اونس از میگو می تواند حدود 35 میکروگرم ید وارد بدن کند.

خرچنگ:

استفاده از این ماده نیز می تواند جلوی کمبود ید در بدن را بگیرد. 100 گرم خرچنگ می تواند 100 میکروگرم ید داشته باشد.

سینه بوقلمون پخته شده:

سینه بوقلمون پخته شده سرشار از ید است. سه اونس از آن می تواند حدود 34 میکروگرم ید وارد بدن کند.

شیر خام:

نوشیدن شیر باعث می شود بدن با کمبود ید مواجه نشود. تنها یک پیمانه شیر در برگیرنده 56 میکروگرم از ید است.

جلبک دریایی خشک شده:

جلبک دریایی یکی از مواد غذایی غنی از ید است. اضافه کردن یک گرم جلبک دریایی به رژیم غذایی می تواند ید خوبی برای بدن فراهم کند.

ماست:

باید ماست وارد رژیم غذایی شود زیرا سرشار از ید است. تنها یک وعده ماست می تواند مواد مغذی بدن را فراهم آورد. یک پیمانه از آن در برگیرنده 90 میکروگرم است.

ذرت ارگانیک:

استفاده کردن از ذرت ارگانیک می تواند سطح ید در بدن را افزایش دهد. نصف پیمانه از آن می تواند حدود 14 میکروگرم ید وارد بدن کند.

آلوی خشک شده:

مصرف حدود 5عدد آلوی خشک شده در روز می تواند 13 میکروگرم ید وارد بدن کند. این میوه را زیاد مصرف نکنید زیرا سرشار از کالری است.

پنیر خام و طبیعی:

پنیر در برگیرنده سطح بالایی از ید است. یک اونس از آن می تواند 10 الی 15 میکروگرم ید وارد بدن کند.

سیب زمینی پخته شده:

تنها یک عدد سیب زمینی متوسط پخته شده می تواند 60 میکروگرم ید وارد بدن کند.

نخودفرنگی:

نخودفرنگی منبع غنی از ید است.

توت فرنگی طبیعی:

توت فرنگی طبیعی می تواند 10 درصد از نیاز روزانه بدن به ید را با یک بار مصرف فراهم کند. یک پیمانه توت فرنگی می تواند 13 میکروگرم ید وارد بدن کند.

موز:

موز سرشار از ید است. یک عدد موز متوسط می تواند حدود 3 میکروگرم ید داشته باشد.

کرنبری:

کرنبری سرشار از ید است. تنها 4 اونس از آن می تواند 400 میکروگرم ید وارد بدن کند.

آناناس:

آناناس نیز منبع خوبی از ید خواهد بود. این ماده می تواند در کاهش فشار خون نیز مفید باشد.

نان سفید:

زمانی که نان سفید به حد اعتدال مصرف می شود می تواند مفید باشد. حدود دو برش از آن در برگیرنده 45 میکروگرم ید است.

 

مقدار ید توصیه شده روزانه

برای رشد و توسعه کلی بدن ما باید یک قاشق چایخوری ید وارد بدن کنیم. از آنجایی که بدن نمی تواند ید را ذخیره کند باید هر روز ان را مصرف نماییم. اما باید سطح آن متعادل گردد. استفاده بیش از حد از ید می تواند به شرایط حادی همچون سرطان تیروئید و پرکاری تیروئید منجر شود. مقدار ید توصیه شده در زیر را می توانید مورد استفاده قرار دهید:

200 میکروگرم برای 1 الی 3 سال
300 میکروگرم برای 4 الی 8 سال
600 میکروگرم برای 9 الی 13 سال
900 میکروگرم برای 14 الی 18 سال
1100 میکروگرم برای 19 سال
900 میکروگرم برای زنان باردار 14 الی 18 سال
1100 میکروگرم برای زنان باردار 19 سال و بالاتر
900 میکروگرم برای زنان شیر ده 14 الی 18 سال
11000 میکروگرم برای زنان شیرده 19 سال و بالاتر

نکته:

– تا جایی که می توانید از مواد غذایی طبیعی استفاده کنید

– تمامی میوه ها و سبزیجات را خوب بشویید

– از خوردن و نوشیدن در ظرف های پلاستیکی خودداری کنید

– از خوردن نوشابه خودداری کنید