6 خاصیت ماست یونانی

 

استفاده از ماست یونانی در پخت و پز محدود به کشورهای یونانی نمی شود زیرا این ماده غنی از مواد تشکیل دهنده مغذی است و می تواند برای بیشتر وعده های غذایی مفید باشد.

 

ماست یونانی چیست؟

ماست یونانی گونه ای ماست است که به طور سنتی صاف می شود و بیشتر مایعی که در آن وجود دارد از بین می رود. به همین خاطر این نوع ماست بسیار غلیط و کم کربوهیدرات و کم شکر تر از انواع معمولی ماست خواهد بود. علاوه بر این، حذف ترکیبات خاص از این ماست باعث می شود طعم بهتری داشته باشد. ماست یونانی در سال های اخیر محبوبیت زیادی در میان افراد به دست آورده و در کشورهای خاورمیانه و مدیترانه ای برای پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد. با اینکه برخی از افراد بر این باورند که ماست یونانی برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز مفید است اما این موضوع کاملا درست نیست. مقدار لاکتوزی که در این ماست وجود دارد قطعا پایین تر از ماست معمولی است اما کاملا عاری از این شکل از قند نیست. اگر به لاکتوز حساسیت بسیار زیادی دارید باز هم ممکن است با مصرف این ماست واکنش منفی داشته باشید. شکی نیست که ماست یونانی یک گزینه سالم تر نسبت به سایر ماست هاست و می تواند مواد مغذی مورد نیاز برای بدن را فراهم آورد و حتی به جذب موثر این مواد کمک کند.

 

مواد مغذی موجود در ماست یونانی

ماست یونانی منبع خوبی از مواد مغذی است. در 6 اونس از آن 15 الی 20 گرم پروتئین و کمی کربوهیدرات وجود دارد و همین امر باعث می شود برای افرادی که به دنبال کاهش مصرف کربوهیدرات هستند ایده آل باشد. این ماست همچنین سرشار از پتاسیم، کلسیم، ویتامین B12 ، ویتامین B6 و منیزیم است. ماست یونانی در برگیرنده پروبیوتیک های خوبی برای سلامت شکم است و می تواند در مقایسه با ماست معمولی سدیم کمتری داشته باشد. در یک ظرف ماست یونانی تنها 100 کالری وجود دارد.

 

مزایای ماست یونانی برای بدن

مهم ترین مزایای ماست یونانی در برگیرنده موارد زیر است:

– بهبود سلامت روده ها
– افزایش متابولیسم
– رشد عضلات
– تقویت استخوان ها

سطح پروتئینی:

با وجود غلظت بالایی از پروتئین ، ماست یونانی می تواند انرژی طولانی تر و کامل تری برای بدن فراهم آورد. اینکار با کاهش هوس خوردن مواد غذایی و پرخوری باعث کاهش وزن می شود.

کربوهیدرات ها:

اگر می خواهید مصرف کربوهیدرات خود را کاهش دهید، ماست یونانی به شما کمک می کند سطح قند مصرفی را کمتر نمایید و رژیم خود را پیگیری کنید.

سلامت روده ها:

با وجود غلظت بالای پروبیوتیک ها، این ماست می تواند به ایجاد تعادل در باکتری های روده کمک کند و گوارش شما را بهبود ببخشد. همچنین ماست یونانی می تواند التهاب، یبوست، نفخ و گرفتگی شکمی را کاهش دهد.

کاهش لاکتوز:

این روزها بیشتر افراد با عدم تحمل لاکتوز دست و پنجه نرم می کنند اما برخی می توانند مقادیر اندکی از لاکتوز را مصرف و متابولیزه کنند. این ماست می تواند برای افرادی که از این شرایط رنج می برند گزینه بهتری نسبت به ماست معمولی باشد هرچند باز هم امکان بروز حساسیت وجود دارد.

سلامت استخوان ها:

سطح بالای کلسیم و سایر مواد معدنی موجود در ماست یونانی باعث می شود تراکم مواد معدنی در استخوان بهبود یابد و سرعت بروز پوکی استخوان با افزایش سن کمتر شود.

رشد عضلات:

این ماست به خاطر داشتن پروتئین بالا می تواند در رشد عضلات بسیار مفید باشد. پروتئین بلوک سازنده عضلات بدن است و می تواند بر حجم آن ها بیفزاید.

 

چگونه ماست یونانی ایجاد کنیم؟

شما می توانید در منزل هم ماست یونانی ایجاد کنید هر چند بیشتر افراد ترجیح می دهند آن را از فروشگاه ها تهیه کنید. با اینحال هزینه خرید این ماست نسبت به ماست معمولی بالاست و تهیه آن در منزل برایتان مقرون به صرفه خواهد بود:

– گام اول: 4 پیمانه شیر کم چرب را به ظرفی اضافه کنید و روی اجاق گاز بگذارید

– گام دوم: شیر را به دمای جوش نزدیک کنید اما زمانی که لبه های آن شروع به حباب زدن کرد از روی حرارت بردارید

– گام سوم: روی آن را بپوشانید و برای 45 دقیقه کنار بگذارید

– گام چهارم: فر را با 110 درجه فارنهایت روشن کنید

– گام پنجم: دو قاشق غذاخوری ماست به شیر اضافه کنید

– گام ششم: ظرف را بپوشانید برای 5 الی 10 ساعت در فر بگذارید اجازه ندهید دمای فر از 110 درجه بالاتر رود

– گام هفتم: بعد از اینکه ماست غلیظ شد آن را از فر خارج کنید

– گام هشتم: ظرف را برای یک شب در یخچال بگذارید

– گام نهم: صبح روز بعد پروتئین پنیر تشکیل شده در انتها را بردارید و ماست در شیشه مربا بریزید و در یخچال بگذارید

 

ماست یونانی در برابر ماست معمولی

تفاوت های اصلی بین ماست یونانی و ماست معمولی وجود دارد. این تفاوت ها عبارتند از :

– تفاوت در مواد مغذی: ماست یونانی دو برابر پروتئین بیشتر، نیمی از سدیم و نیمی از قند را در خود دارد

– زمانی که صحبت از مصرف یکی از این ماست ها در مواد غذایی می شود، ماست یونانی همه کاره خواهد بود و می تواند برای مواد غذایی مختلف مورد استفاده قرار گیرد. ماست معمولی بیشتر برای مواد شیرین مورد استفاده قرار می گیرد.