عرق آرتیشو : از مهمترین خواص عرق آرتیشو(کنگر فرنگی) پیشگیری از تجمع چربی در سلولهای کبدی است. در طب سنتی آرتیشو و عرق آن را به عنوان دارویی مفید برای درمان التهاب و اختلالات کبد معرفی کرده اند.
طبع عرق آرتیشو از نظر طب
قدیم ایران گرم و کمی خشک است. قسمت مورد استفاده گیاه آرتیشو، برگها و
قسمت وسط آن است که بهنام قلب آرتیشو معروف میباشد.
از مهمترین خواص عرق آرتیشو(کنگر
فرنگی) پیشگیری از تجمع چربی در سلولهای کبدی است. در طب سنتی آرتیشو و عرق
آن را به عنوان دارویی مفید برای درمان التهاب و اختلالات کبد معرفی کرده
اند.
عرق آرتیشو اوره و اسید اوریک خون را کاهش داده و خون را از سموم پاک میسازد.
از خواص عرق آرتیشو کمک به کاهش چربی خون بوده، مانع تصلب شرائین
میشود و از همین رو خطر ابتلا به سکته های قلبی و مغزی را کاهش میدهد.
مصرف عرق آرتیشو، اعمال ضد سمی کبد را تقویت می کند و با شستشویی که
انجام میدهد، موجبات دفع الکل، آرنیک و دیگر سموم شیمیایی از کبد میشود و
لذا در رفع نارسایی کبد ناشی از تجمع سموم موثر است.
از دیگر خواص عرق آرتیشو، کمک به هضم غذا بوده و بنابراین برای معده های ضعیف که مواد ترشح یافته شان ناقص است، مفید میباشد.
مصرف کنگر فرنگی یا همان آرتیشو برای کلیه ها مفید بوده، به دفع مواد سمی از طریق کلیه ها کمک می کند.
از دیگر خواص عرق آرتیشو در طب سنتی استفاده از آن برای درمان بیماری
های کیسه صفرا و سنگ کیسه صفرا است. آرتیشوالتهاب کیسه صفرا را کم کرده و
با رقیق نمودن صفرا، به کوچک شدن و دفع سنگ کمک می کند.
استفاده از عرق آرتیشو برای درمان وزوز گوش مفید است.
میزان و طریقه مصرف عرق آرتیشو
میزان و نحوه مصرف عرق آرتیشو بسته به مزاج و طبع افراد متفاوت بوده، بنابر شرح زیر میباشد:
افراد با مزاج بلغمی و سودایی، به میزان 3 استکان در روز مصرف شود.
افراد با مزاج دموی، به میزان 6 قاشق غذا خوری در روز از این عرق استفاده نمایند.
میزان مصرف افراد با مزاج صفراوی، 3 قاشق غذا خوری در شبانه روز است.
مضرات عرق آرتیشو(موارد احتیاطی و منع مصرف)
عرق آرتیشو به دلیل اینکه دارای طبع گرم میباشد، زیاده روی در مصرف آن برای گرم مزاجان مضر بوده، ممکن است باعث ایجاد سودا شود.
مصرف عرق آرتیشو برای مادران باردار و شیرده و کودکان کمتر از 12 سال بایستی با احتیاط مصرف گردد و بهتر است مصرف نشود.
منبع: حقیقت دادجو