اهمیت نوار قلب

 

قلب یکی از پرکارترین اعضای فعال در بدن ما می باشد. تنها لحظه ای استراحت و سکون در این عضو مهم می تواند با تغییرات سلامتی و حتی مرگ نیز همراه باشد. بنابراین سلامت قلب ها و اطمینان از آنها بسیار مهم می باشد. نوار قلب یکی از راه های تشخیص این سلامتی خواهد بود. در حقیقت در این برگه که به صورت یک برگه مستطیلی طویل می باشد ، فعالیت قلب شما مورد ارزیابی قرار میگیرد و در یک نمودار قابل مشاهده خواهد بود.

معمولا زمانی که ضربان قلب یک فرد به میزان زیادی افزایش پیدا می کند و نبض او در حدود صد بار در دقیقه اعلام می گردد یکی از کارهای اورژانسی برای تشخیص مشکلات قلبی استفاده از نوار قلب و در مراحل بعدی اکوی قلب و  . . . می باشد. در بیماریهای مختلف قلبی نمودار فعالیت  قلبی دچار تغییر می شود. موجی وجود دارد که تغییر در شکل اصلی آن بر روی نمودار نشان دهنده وجود یک مشکل است. در اغلب موارد عامل اصلی حضور یک عامل استرس زا می باشد.

فردی را در نظر بگیرید که تحت فشار عصبی قرار داشته و پس از مدتی کوتاه این فشار توسط افزایش شدید ضربان قلب و گرگرفتگی خود را نشان می دهد. فرد اظهار می کند که قلب او بسیار شدید میزند ، گویی از دهان او در حال خارج شدن است. در این حالت می گوید که نمی تواند به خوبی نفس بکشد. پس از معاینات اولیه یکی از بهترین تشخیص ها استفاده از نوار قلب می باشد.

قلب ما با هر بار تلمبه کردن خون را در کل سیستم خونی بدن ما به گردش درآورده و به چنین ترتیبی این خون ها در ریه ها ، دست ها ، مغز و پاها و سایر اندام های بدن ما به تغذیه می پردازد. لحظه ای اختلال در حرکت این خود می تواند از اکسیژن رسانی مشکل به وجود آورده و فرد با علائمی از سکته قلبی یا مغزی مشاهده گردد.

برای نوار قلب نیاز است تا جریان برقی بر روی بدن منتقل شود. این جریان برق بسیار خفیف می باشد. زمانی که برق به بدن منتقل می شود انقباض هایی از سوی قلب در زمان های متوالی به ثبت می رسد. این انقباض ها در واقع موجب بسته شدن و باز شدن دریچه ها می شود. برای انتقال جریان برق چهار الکترود بر روی دست و پا و تعدادی دیگر بر روی قفسه سینه نصب می شود.